PEPPENS Blogg

Hur tänker vi?

Nu har vi fyllt på schemat med ytterligare en klass, PEPPENS – PRESS PLAY. Hm vad betyder det? Tryck på play? Jo, det är bara så enkelt att vi vill kicka igång eller aktivera våra större muskelgrupper. Hur många av er där ute har inte varit hos en naprapat, massör eller annat och fått ett rehab-program? Och fått höra att du aktiverar inte sätet, du är för svag på ena sidan, du snebelastar, du jobbar bara med framsidan osv osv. Denna klass är grundläggande och superviktig. Vi kan oxå kalla den prehab. före rehab. Vi skapar alltså en möjlighet att slippa komma till rehab. Lägger du sedan till Yin-passet efteråt får du den optimala uppbyggnaden av din funktionella starka kropp som kommer bli mer än redo för dina konditionsidrotter. 

Det är precis såhär vi tänker i studion. Du MÅSTE bygga från grunden. Det finns inga genvägar, det finns inga qickfix. Du måste tänka på alla delar. Tränar du hårt behöver du oxå ge lika mycket tid åt rörlighet, mjuka upp, stärka små stabiliserande muskler, den mentala biten och återhämtningen. Skippar du en del av dessa kommer det ofta problem i slutändan. En sak vi inte nämner här är kost och sömn. Men det kommer senare. Minst lika viktigt. 

Kroppen jobbar som en enhet vilket vi behöver förstå. Kortfattad beskrivning här: Du har som ett nät kring alla dina muskler som kallas bindväv, den behöver vara mjuk och följsam för att dina muskler ska kunna jobba fullt ut och för att du ska få ett så bra rörelseomfång som möjligt. Har du någon stelhet i någon del av kroppen som begränsar dig påverkar det hela ditt rörelsemönster och därmed hela din kropp. Har du ont i knät är det ju oftast inte där problemet sitter exempelvis. 

Du behöver oxå vara stark i de små stabiliserande muskelgrupperna. Du behöver vara stark från roten, alltså dina fötter, du behöver träna på balansövningar för att på så sätt hitta de små muskelgrupperna som hjälper dig med stabiliteten. Vi behöver träna i ytterlägen för att bygga kontroll. Gör vi detta så blir kroppen glad och träningen blir så mycket roligare.  

Vi vill väl alla slippa rehab. Låt oss istället hjälpas åt att bygga en stark stabil grund för att få en stark funktionell och glad kropp:)  

I studion bygger vi alla våra pass utifrån detta tänk. Vi har små grupper så att vi alltid kan individanpassat, korrigera och hjälpa till. Vi pratar med varje deltagare , svarar på frågor, hjälper till med tankar och funderingar kring hur man ska träna. Det är STUDIO PEPP, alltid kvalitet och personlig kontakt. Som personlig träning men i grupp för extra pepp, gemenskap och skratt.  

Vi är ett stort team i studion, som alla drivs av samma sak. Personlig utveckling, kvalitet, värme och coaching från hjärtat. Vi brinner för det vi gör. Så välkommen in till oss! 

NYHET!!! Barnyoga och restorative för ungdommar i LOGEN i höst.

Det är så roligt att kunna meddela att Barnyoga och restorative för ungdomar kommer till Studio PEPP Logen nu i höst. Instruktören heter Emelie och kommer ha fyra olika barn- och ungdomsyogagrupper för olika åldrar och även för barn med någon form av funktionsvariation. Alltså fyra olika grupper så att alla kan få möjlighet att vara med. 

Du kan läsa mer om de olika grupperna under fliken event och kurser. Varmt välkomna alla barn och ungdomar.